Pingu Pingu Kutub Seberang.

Tuesday, 7 February 2012

Bus Dengan Teksi, Banyak Perbezaan.

Assalamualaikum.

 lama tak tengok dunia blogger ni, rindu pulak rasanya. ehekz.


gedik pulak bunyinya. ok, lama tak update, idea takdak. *rolling eye*
okay, you caught me lying. bukannye takdak idea langsung, ada ja idea, tapi bila satu idea datang, idea idea yang lain pon menyibukkan diri nak masuk dalam otak geliga aku ni. tak boleh tengok ak senang langsung, dah banyak sangat idea, so ak pon confius nak buat idea mana dulu. huuuuu, penatnya jadi orang pandai ni.:)

luckily ak buat keputusan untuk guna idea nih dulu.

last week aku pergi sekolah aku. oooooppppppsss, jangan salah sangka, aku pergi sana bukan untuk belajar,(ak dah EX-STUDENT kot) tapi aku nak mensetelkan segala hutang piutang aku dengan pihak sekolah.

so, pergi sekolah naik bus, memang menjimatkan, tambang setakat RM1.50 je kot, tak menjejaskan kewangan aku pon. happy je ak memanjat tangga bus. :)




tapi time balik, kawan aku ajak lepak pulak dekat Taiping Sentral, mulanya ak tolak, biasalah budak baik, but since depa ketegaq sangat, aku ikut jela.

time nak balik dari TS, ak memang ada masalah. Masalah TRANSPORTATION. what????????

bus takdak, teksi pon takdak?? lama jugak ak dok tercongok kat luar TS tuh, dalam 1 jam lebih.

tiba tiba satu kelibat kereta merah berhenti depan aku. apa lagi, ak memang dah malas nak tunggu, ak naik jela teksi tuh. sampai ja kat rumah naaaaalllllllaaaaaaa!!!!

tambang dia hebatttttt. !!!! sampai Parkinson  ak nak bayaq tambang. huuuuu



p/s:  ruginya gaji ak terbuang begituu sahaja,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

5 comments:

♥nur fatihah♥ said...

16 ?? mahalnye ?? anta smpei depan umah ek ??? tape alin,bkn selalu kenn.. huhu

myra azraff said...

sampai menggeletar mau bayaq...huhu^O^

Norazlin Nordin said...

nur fatihah: nasib bukan selalu. kalau selalu...................

myra azraff: mestilah, orang baru dapat duit nak keluaq duit dah,

Akim Iqbal said...

Hang orang mana weh ?

Norazlin Nordin said...

akim iqbal: aku orang Taiping. awaatnya?