Pingu Pingu Kutub Seberang.

Saturday, 21 January 2012

Perlukah Kau Ada Time Chinese New Year??

Assalamualaikum.

yaaahh, by the time being, ak tengah dok mendengar bunyi tikus buat party dekat dapur rumah ak.
it's feel goooooooooooooooooooooood.

okay, tamau panjang panjang cerita, sebab ak buat entry di blog, dan bukan buat novel. jadi moh lah kita teros melangkah ke benda utama yang ak memang nak cerita.

Tahun baru cina dah dekat, so most chinese are doing last preparation for their raya. memang lah secara keseluruhan ak takdak kena mengena langsung dalam mereka punya raya. tapi, dah nama pon satu Malaysia. jadih ambik tau lah sikit. kan. kan. kan. :P plus ak dapat lah untung jugak bila mengambil tahu hal hal depa. antaranya:
dapat limau mandarin berkotak kotak, since most jiran ak Chinese. :)  LIKE!
dapat Angpau dari jiran sebelah menyebelah. :D LIKE!

but apparently, ak tak suka satu benda nih, hitam. sukakan lampu, bunyi bising dan ia boleh terbang.

RIANG-RIANG

atau ak suka panggil dia CENGKERIK. really really really really hate it. nak tengok gambaq 'dia' secara dekat? silalah google, dan anda akan tahu, kenapa ak tak suka dalam kurungan takut dengan menatang alah tu.

ak memang rimas, kalau benda tu dok bising kat dalam rumah ak. pastu main langgaq langgaq lampu pulak. nak pukol ta berani , apatah lagi nak pegang dan buang, jadi, ak hanya boleh marah 'dia' ja lah. tengah2 dok maki bin hamun 'dia', tiba tiba dia mai hinggap kat kaki mengerutu ak, ap lagi, LARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!.

 the best solution ever.!

p/s: ak nak bagi somethinglah untuk follower ke seratus nantih.

2 comments:

Ajieda Ajis said...

alamak, dah jdi follower dulu dah...

Tilmizah said...

tau tak pe k.lin.
kt asrama lg bnyk . siap main lg . hoho :)