Pingu Pingu Kutub Seberang.

Tuesday, 3 January 2012

Mengajar Bukan Kerjaya Aku.

Assalamualaikum.

sepanjang bergelar EX-STUDENT Sekolah Menengah nih, ak dok rumah goyang kaki, goyang tangan, goyang kepala and said "Ahhh...Streessssss". ak pon tataw apasal ak perkataan tu terpacul dari bibir bak Angelina Jolie ak nih. haha. Entah apa yang ak stress pon ak tataw. haha.

adalah satu hari nih, adik ak yang baru na menjangkau darjah 2 tengah dok baca buku Upin Ipin. ak pon saja la nak bagi dia rimas, ak duduk sebelah dia. dia pon buat derk ja ngan ak. pastu ak biaq jala dia membaca bait bait ayat kat dalam buku tu. memang ak tersentap lah seyh dengaq dia baca, ter agak agak ja nak baca. ak pon dengan ketidak relaan hati pon tolonglah adik ak membaca.


but macam besalah, bagi someone yang hot-tempered + tak sukakan kanak kanak, jadi ak pon cepat marah sikit. besalah, sesitif sikit hati nih :p ak pon apa lagi tak tahan dengan kesalahan yang adik ak selalu buat dengan dok gagap nya nak baca. ak pon mula mengeluarkan kata kata yang tidak elok untuk didengar. !@#$%^&*.. dan sekali lagi ak mengeluarkan perkataan ni. "Arhhhh..... streeeessssss!". seraya blah dari pandangan adik ak yang sedang memandang dalam keadaan konfius.

conclusion nya, ak memang tak layak dan sememangnya tidak minat untuk mengajar sesapa. tapi ak bukan kedekut ilmu naa... ak cuma tak reti nak mengajaq orang apatah lagi haiwan.

p/s: Mak ak mengharap ak dapat masuk Maktab. Tidakkkkkkkk!!!

p/s: nak cari kerja.

7 comments:

myra azraff said...

den pon tak bolehh jadi cikgu..
asek nak marah je kalau ade yg tak kene...tapi den boleh mengajar org jadik marah.

hahaha.

KhaiZa said...

Bagus la kalau dapat cikgu yang garang-garang mcm nih... bila anak murid takut.. kompem tak berani nak memonteng.. keje rumah confirm siap..
Koleksi Tudung-tudung menawan Ala-ala Fareeda Disini

faizulosman said...

kesian kat adik tu... semangat nk blajar dah ada tp x ada plak org nak ajar...

http://www.mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/01/kontroversi-awal-tahun-2012.html

Norazlin Nordin said...

==' erk. terkena ak. ~~~

Yazid Torpedo said...

hai follower...nak join GA saya tak? cepat sebelum ditutup!

http://yazidtorpedo.blogspot.com/2012/01/give-away-untuk-follower-blog.html

Aujinz said...

sila jadi cikgu.. kih kih kih.. :D

Norazlin Nordin said...

@yazidtorpedo, tak sempatlah.
@aujinz, tidakkk! kang mati jugak budak2 tu.