Pingu Pingu Kutub Seberang.

Saturday, 8 December 2012

Luck @ Mencuri?

Assalamualaikum,
lama gila aku rasa aku tak mengupdate semenjak sem lepas. kihkihkih. (entah apa yg lawaknya)

so aku ada satu scene ni, nak mintak pendapat hampa semua tentang scene ni.







so, kalau hampa la yang jadi budak tudung pink nih? hampa ambik dak duit tu? atau hampa biaq ja duit tu kt situ?  sila nyatakan sekali sebab untuk perbuatan hampa tu. well aku perlukan  sangat hampa punya pendapat untuk scene nih, tolongglahh bantu aku, benda nih masuk dalam assignment aku! PLEASE!

p/s: sapa hebat, dia mesti boleh cam background yang aku guna untuk scene nih. :D XOXOD

5 comments:

Joel Leslie said...

ambil then terus berikan pada yg lebih memerlukan. lebih baik buat camtu drpd tinggalkan kat situ, org lain ambek pastu spend utk diri sendiri :P hehehe

mohon terjah dan komen juga :)
-> http://joel-leslie.blogspot.com/2012/12/dua-kemenangan-contest-termanis-setakat.html

zaxx said...

mencuri luas konteksnya luas..:) tp tetap bersandar kan mengambil hak yg bukan milik kita.ikutkan situasi tu,mmg slalu berlaku dlm kehidupan harian..cuma yg bezakan adalh nilai..if rm2, rm5, kira yg xbrapa tinggi nilai, takda la tergugat,tp byangkan, kalau rm100, rm1000, trgugat gak iman.huuuuhuu.. so bg sy, nk ambil boleh,tp diserahkan kpd pihak yg berkenaan..if dirasakan nk beri pd pihak polis, tp xpasti akan ketemu pemilik sebnar dgn keadaan tempt jumpa adalah lokasi awam,tempat org ramai lalu lalang, mybe bg sy sedekah ke tabung2 masjid mungkin boleh..sekadar pendapat, mohon rujuk kepada ahli agama untuk hukum yg jelas..:)

Aujinz said...

Ambil dan serahkan kepada mereka yang lebih layak. Hak kita tetap bukan hak kita walau besar mana pun nilainya. Itu semua ujian.


P/s: pernah jumpa duit dalam nilai yang banyak.. sampai sakit pinggang terlampau gementar, teruja dan keliru.. koh koh koh

Uncle Jonni said...

ambik... pastu bagi kat uncle...

kehkehkehkeh

Syazman said...

huk eleh! kalau aq.. ambik dalam bank aq lah jawabnye~ :3
tapi... assignment apa??