Pingu Pingu Kutub Seberang.

Saturday, 24 March 2012

Cerita Mokcik Dengan Uncle.

Assalamualaikum.




okay, scene ni memang terjadi depan mata aku sendiri, makcik tu Melayu, and the uncle is Chinese.
scene ni kat kedai runcit area taman aku,

aku memang serius tak suka sangat dengan perangai MOKCIK nih, dan agak malu nak mengaku Mokcik tu sama bangsa dengan aku, MELAYU, yang dulunya dianggap bangsa yang penuh dengan kesopanan.

Malaysia ni salah satu negara aman, tak dak peperangan, so jangan mulakan. memang la kalau cuma setakat Mokcik dengan Uncle ni ja yang bercakaran, tak jejas apa apa. tapi macam mana kalu budak2 yang ada dok saksikan 'peperangan' Mokcik dengan Uncle nih, fikir, 'Oh orang tua pon boleh buat macam tu, kenapa kmi tak boleh". tak ke budak2 akan ikut?

do take this point. respect others  if you want others to respect you.

MALAYSIA boleh!

                                 

[tak pasal aku pulak kena jadi mangsa bebelan Uncle nih]


 

p/s: on behalf that Mokcik, i  apologies Uncle.

12 comments:

Ana Marzinnirah said...

hmm..ada jgk macam tu...

Norazlin Nordin said...

memang ada.

Aujinz said...

aiii, makcik tue pon, agak agak aaa kalau nak maghah pon.. hishh..

ⒷⒽⒶⒾ ⒸⓄⓄⓁ said...

hahahaa .. dgr mcm lawak jee :P

Norazlin Nordin said...

Aujinz: tahu tak pe.
Bhai cool: tang mana yang lawak tu?

Myra Azraff said...

peh,kalau aku pon malu seyh..nampak sgt melayu ni xde adab..err

merahitujambu said...

memalukan..napa la macam tu sekali..suh makcik tu kuar pakai sarung tgn je XD

Norazlin Nordin said...

Myra azraff: tapi bukan semua, hang dengan aku still beradab kan ;)
Merahitujambu: aku risau dia samak pulak sarung tangan tu.

faten osman said...

aiyooo.... over betul..

Norazlin Nordin said...

faten osman: sangat mengada.

Misz Mieza said...

Adoiyai.. Mokcik2.. Macam2..

Syarief Azman said...

perangai makcik2 melayu memang ramai mcm ni... dah banyak da aq tengok makcik2 yg mulut ANNOYING nie... kat Penang banyak -__-