Pingu Pingu Kutub Seberang.

Wednesday, 7 December 2011

Masyarakat Sampah.

Assalamualaikum.


sedikit comic strip (kot) tentang sampah. macam yang iklan dalam radio hits.fm "what malaysian do the best is littering". orang Malaysia ni selalu sangat buang sampah. kalau buang sampah dalam tong sampah takpalah. ni buang merata.

Aku maybe la bukan seorang yang pengemas. But atleast I don't litter. bukan nak membangga ka apa, tapi aku akan kutip mana mana sampah yang aku rasa menyakitkan deria penglihatan aku nih. tapi kalau banyak sangat sampah merata rata, jenoh la aku nak kutip. setakat dua tiga tu aku mampulah lagi.

Hangpa dok kata kat mat-mat rempit, drug dealer tu sampah masyarakat. sebenaqnya, sapa yang dok lempaq sampah merata  tu la sampah masyarakat, atau lebih sedap Masyarakat Sampah. apa kena mengena mat rempit dengan sampah ntah. tak boleh ka hampa biaq sungai, rumput tepi jalan, pokok bunga tu bersih?

our earth are dying, one way to cure it is by avoid littering. can all Malaysian do this?

p/s: jaga la alam sekitar kita. kalau bukan kita nak jaga alam sekitar kita, sapa lagi? Haiwan? Alien?

4 comments:

Ajieda Ajis said...

bagusnya penerapan nilai ni.... go on my dear....

H.J said...

bagus2..masyarakat macam ni la yang orang dok cari..haha

Khuzrin Kamarudin said...

Masyarakat Sampah. Serius aku suka istilah tu.

Eera Shera said...

setuju sgt2 ;)